On metsmaasika aeg

Kurdleheline kibuvits

Kurdlehine kibuvits

Tugevnevad sügistuuled räägivad soojade ilmade kasuks, mis võimaldab jätkuvalt korilusega tegeleda. Vähemalt eesti saartel, kus erinevalt mandrist ümbritseva mere tõttu ilmad pehmemad ja soojemad. Kuigi viimatine paarinädalane külmalaine tõmbas seenekasvule piduri, ei vannu kukeseened alla ning neid võib leida vaat et esimese lumeni. Seda enam, et lehterkukeseente parim kasvuaeg langebki just oktoobrisse.

Ent lisaks seentele on Aegnal paras aeg metsmaasika varusid täiendada. Kuigi tuleb tunnistada, et konkreetselt metsmaasikaid juba ammu naljalt ei leia, ent sitket kibuvitsa, mis kasvab ja õitseb siinkandis esimeste külmadeni ja ka aias küpsenud astelpaju jagub tänavu küllaga. Neist kahest piisabki, et hea metsmaasika maitse suhu saada.

Tüütu korjata, hea ja kasulik süüa

Tüütu korjata, hea ja kasulik süüa

Eestis maad võtnud toiduainete miksimine on piiritu. Uute maitseelamuste soovis ei peeta paljuks lisada moosidele kasvõi küüslauku. Aegna püsielanikel on läbi juhuse aga järgi proovitud metsmaasika maitselise moosi retsept. Toormoosi valmistamiseks on vaja vaid seemnetest puhastatud kibuvitsa ja sõltuvalt selle küpsusastmest umbes 1/4 osa astelpaju marju, need mikseri abil püreestada ning metsmaasika maitseline vitamiinipomm ongi valmis.